home
Wat is er te zien?
groepsbezoek
individueel bezoek
openingstijden
contact
route
handige links

 150 pony's en veulens !!

Orchid's Paardenmelkerij is de eerste en grootste paardenmelkerij van Nederland. Er zijn 50 melkmerries die elk jaar een veulen krijgen. Het hele jaar door zijn er dan ook jonge veulentjes te bewonderen. Die blijven minstens 6 weken bij hun moeder. Daarna worden ze overdag apart gezet in de veulenspeelzaal. De moeder kan dan gemolken worden. Dit gebeurt om de twee en een half uur en een melkronde duurt ongeveer 1 uur. Tijdens een bezoek kan je dus bijna altijd het melken live zien. Mocht je het toch missen dan staat het in ieder geval ook op de informatieve videofilm van 25 minuten. Hierin komen alle belangrijke aspecten van de paardenmelkerij en het houden van de paarden aan bod. Zelfs de geboorte van een veulen staat er op!!

Wij zijn gek op onze dieren en zorgen er goed voor. Ze zijn gehuisvest in grote loopstallen en hebben daarom een grote mate van vrijheid en sociaal contact, net als in de natuur. Ze voelen zich goed en dat zie je ook. De kudde straalt rust en tevredenheid uit. U kunt over het hele bedrijf rondlopen en als u wilt de dieren aaien. Vindt u dat toch een beetje eng, geen zorgen. Ze staan achter muurtjes en u kunt zelf kiezen hoe dicht u bij de pony's wilt komen.

In de excursiezaal kunt u genieten van een kopje koffie of wat fris terwijl u uitzicht heeft op de pony's. Het bedrijf is leuk om te zien voor jong en oud. Het is natuurlijk ook toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn en mensen in rolstoelen en er is een invalidentoilet.